Esittely

Ideapark-juoksu joudutaan valitettavasti perumaan vuodelta 2018. Lisätietoja LeKin julkaisemasta tiedotteesta.

 

Tarkoitus on järjestää tapahtuma uudestaan, mahdollisesti jo vuonna 2019. Tässä esittely Ideapark-juoksusta vuodelta 2017:

 

Tapahtumapaikka on luonnollisesti kauppakeskus Ideaparkin ympäristö Lempäälässä. Alueella on tapahtumapäivänä paljon muutakin nähtävää ja koettavaa ja tietysti noin 150 liikettä avoinna.

Ideapark-juoksu on sekä kilpailu niille, jotka sitä haluavat että myös mukava tapahtuma, jossa voi kuntoilla yhdessä ystävien kanssa ilman kilpailutavoitteita. Viime vuosina ovat yritysten työntekijöiden osanottomäärät mukavasti lisääntyneet, onhan työntekijöiden fyysinen kunto erittäin tärkeää työssäjaksamisen kannalta. Tänäkin vuonna sarjavaihtoehtona on joukkuepuolimaraton, joka on oivallinen vaihtoehto Tyky-toiminnaksi. Eikä Ideapark-juoksussa nimestään huolimatta tarvitse juosta, vaan kävely sauvoilla tai ilman on myös sallittua.

Jänikset

Puolimaratonilla juoksee kolme jänistä tavoiteaikoinaan 1.45, 2.00 ja 2.15. Jänikset tunnistaa vaatetuksesta ja esittelystä ennne starttia.

Parkkialue
Osallistujille löytyy hyvät parkkipaikat Ideaparkin parkkialueilla.

Osanottomateriaalin nouto

Osanottomateriaali on mahdollista noutaa Ideaparkista (paikka tarkentuu lähempänä) juoksuviikolla. Perjantaina ilmoittautuneet eivät kuitenkaan voi noutaa materiaalia kuin vasta lauantaina. 

Osanottomateriaalin voi myös noutaa juoksupäivänä lauantain klo 9.30 alkaen keskuspuistosta. 

Joukkuepuolimaraton

Joukkuepuolimaratonin osuudet olivat 2017 pituuksiltaan 7,4 km, 5,5 km, 4,0 km ja 4,2 km. Tänä vuonna matkoihin voi tulla pieniä muutoksia, jos reittejä hieman muutetaan, mutta viime vuosi antaa vahvaa osviittaa. Vaihdot tapahtuvat huoltopisteillä, joihin on bussikuljetus. Jo osuutensa suorittaneille on bussikuljetus takaisin Ideaparkille. Bussiliikennöinnin hoitaa Hene Oy. Käy sivuilla kurkkamassa mitä palveluja yritys tarjoaa: http://www.hene.fi/.

Huoltopisteet
Puolimaratonin reitillä on 6 huoltopistettä + maalihuolto. Kympin reitillä huoltopisteitä on kaksi sekä maalialueen huoltopiste. Huoltopisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Neljännellä huoltopisteellä on tarjolla myös suolakurkkuja. Maalissa osallistujille jaetaan palautuspussit.

Liikenteenohjaus
Reitin varrella on runsaasti liikenteenohjaajia, jotka ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen tehtävään. 

Reitti

Juoksun reitti sijoittuu sekä kevyen liikenteen väylille että yleisten liikenneteiden varteen. Tarkemmat reittikuvaukset sekä kartat löytyvät reitit-välilehdeltä.

Ensiapu
Maalissa päivystää ensiapuryhmä ja reitillä kiertää oma ensiapuryhmänsä. Huoltopisteillä on jaossa mm. rakkolaastareita ja kylmägeeliä.

Suihkumamahdollisuus
Ideapark sportin pukutilat ja suihkut ovat käytössä koko tapahtuman ajan.

WC:t
Ideaparkin sisältä löytyy runsaasti wc-tiloja lähdössä ja maalissa. Lähtö-/maalialueelta löytyvät omat wc:t. Reitin varrella wc:t ovat Hakkarin urheilukentän huoltopisteen yhteydessä (n. 6 km) ja Ristimäen huoltopisteen yhteydessä (n. 12 km).

Palkinnot
Kaikkien juoksusarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi arvotaan kaikkien juoksuun osallistuneiden kesken palkintoja. Kaikille osallistujille jaetaan myös osallistumismitali. 

Alkuverryttely
Ohjattu alkuverryttely lähtöalueella klo 12.40 ennen puolimaratonin lähtöä ja klo 13.10 ennen kympin lähtöä.

Vakuutus
Jokainen osallistuja osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan, järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia.

Markkinointi

Tapahtuman järjestäjällä (Lempäälän Kisa) ja sen yhteistyökumppaneilla on oikeus suoramarkkinointiin.

Muutokset

Lempäälän Kisa pidättää oikeuden muutoksiin.