Reitit

TAPAHTUMA SIIRTYY SYKSYLLE KORONAVIRUKSEN VUOKSI. UUSI TAPAHTUMAPÄIVÄ EI VIELÄ TIEDOSSA. LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ

Ideapark-juoksussa 2020 kympin ja nuorten noin kolmen kilometrin lenkki pysyvät samoina kuin vuonna 2019. Puolimaratonin reittiä päivitetään viime vuodesta jonkin verran. Puolikkaan reittiä testataan pyöräilemällä sitä läpi, mutta heikot ja epävakaat talvikelit ovat hidastaneet prosessia. Puolikkaan uusi reitti julkistetaan, kun se saadaan valmiiksi ja tarkastusmitattua.

Puolimaraton (2019)

Päivitetään vuoden 2020 reitin kuvaus, kun uusi reitti saadaan valmiiksi. Reitti kuitenkin samantyylinen kuin 2019, joten viime vuoden reitistä saa hyvin makua myös tämän vuoden reitistä.

Kaikki matkat lähtevät Ideaparkin pohjoispäädyn parkkialueelta A-päädyn läheisyydestä. Puolikkaan reitti tekee heti alussa muutoksen, kun se kurvaa katsomaan Real Parkin hurjasti kasvavaa yritysaluetta. Siitä reitti jatkuu tutusti moottoritien ali Lauta Oy:lle tehden pienen kierroksen Ruskea-ahteen asuinalueella.

Hakkarin alueella reitti ei menekään urheilukentän kautta, vaan matkalla näkee Urheilupuiston koko komeudessaan, esimerkiksi jäähallin ja liikuntahallin. Sarapiston asuinalueen ja historiallisen Museoraitin jälkeen reitti etenee Lempäälän keskustasaarelle. Keskustassa reitti menee järven puoleista kevyenliikenteen väylää, toisin kuin ennen, ja poikkeaa ihmettelemässä Myllyniemen tapahtumapuistoa ja Tikkataulu-liikenneympyrää.

Ryynikän asuinalueelta juoksureitti siirtyy Harakkalan kautta Katepalin tehtaan vierestä kohti Tuulialaa. Loppumatkalla reitti kulkee samoja ratoja kuin vanha kympin lenkki, ja Kuivaspään hiekkatien kautta takaisin Ideaparkille. Maalintulo on myös uudistettu: Ideaparkin takakautta saavutaan maaliin sisälle Ideapark Sportiin!

Juokkuepuolikas juoksee puolikkaan reitin, ja reitti on jaettu neljään osioon. Matkalla on siis kolme vaihtopistettä. Vaihtopisteet ovat kaikki huoltopisteillä. Osuudet ovat jonkin verran eripituisia johtuen huoltopisteiden sijoittelusta. Vaihtopisteille ja niiltä pois on yhteinen bussikuljetus.

Kymppi 2020

Myös kympin reitti suuntaa aluksi Real Parkiin. Reitti on samaa kuin puolikkaan alku. Kymppi kulkee melko paljon vanhyan reitin pohjaa, ja kääntyy Moision koulun kohdilta kevyenliikenteen väylää pitkin Moisionaukealle.

Loppumatkassa kymppi tulee vanhasta poiketen Ideaparkinkatua pitkin ja kääntyy kohti Ideaparkin parkkipaikkoja tutusta risteyksestä. Maalintulo on samalla tapaa Ideapark Sportiin kuin puolikkaalla.

Nuorten matka noin 3 km 2020

Nuoret juoksevat noin kolmen kilometrin matkan Ideaparkin lähistöllä. Nuorten lenkki ei lähde Real Parkiin, vaan suuntaa kohti Marjamäen Netstettä, ja kääntyy sieltä Marjamäen alueen kautta kohti Ideaparkia ja kohti D-päätyä. Maaliin nuoret tulevat samalla tapaa pidempien matkojen kanssa Ideapark Sportiin.

Vuoden 2019 puolimaratoni reittiesittely