Reitit

Ideapark-juoksussa 2020 kympin ja nuorten noin kolmen kilometrin lenkki pysyvät samoina kuin vuonna 2019. Puolimaratonin reittiä on päivitetty viime vuodesta jonkin verran. Puolikkaan reittiä on tällä hetkellä melko valmis, se vielä tarkastusmitataan.

Puolimaraton

Puolimaratonin reitti kulkee pitkälti samoja linjoja kuin vuoden 2019 reitti. Lähto ja maali on sama kuin kuin kympillä kauppakeskus Ideaparkissa. Läht on A-päädystä ulkoa ja maali Ideapark Sportissa, jonne tullaan ulkoa takakautta.

Reitti kulkee Lauta Oy:n kautta Moisioon ja Hakkarin urheilukentälle ja kohti Lempäälän keskustaa. Reitti kääntyy takaisinpäin kohti Ideaparkia keskustassa vanhan lukion alikulun kautta ja Halkolan asuinalueen läpi, josta reitti vie uuden Lempäälä-talon ohitse.

Ryynikästä reitti kulkee kohti Tuulialaa Katepalin tehtaan kautta ja Moisionaukeaa. Moisionaukealta reitti tulee perinteisesti Tampereentien viertä Turkkisenpellon asuinalueelle ja moottoritien alitse Kuivaspäähän. Kuivaspäässä reitti palaa entiselle puolikkaan reitille, ja hiekkatietä pitkin saavutaan aivan kauppakeskusalueen viereen ja kohti kauppakeskusaluetta. Eli vanha lenkki Ahtialan kautta jää pois.

Juokkuepuolikas juoksee puolikkaan reitin, ja reitti on jaettu neljään osioon. Matkalla on siis kolme vaihtopistettä. Vaihtopisteet ovat kaikki huoltopisteillä. Osuudet ovat jonkin verran eripituisia johtuen huoltopisteiden sijoittelusta. Vaihtopisteille ja niiltä pois on yhteinen bussikuljetus.

Kymppi 2020

Myös kympin reitti suuntaa aluksi Real Parkiin. Reitti on samaa kuin puolikkaan alku. Kymppi kulkee melko paljon vanhyan reitin pohjaa, ja kääntyy Moision koulun kohdilta kevyenliikenteen väylää pitkin Moisionaukealle.

Loppumatkassa kymppi tulee vanhasta poiketen Ideaparkinkatua pitkin ja kääntyy kohti Ideaparkin parkkipaikkoja tutusta risteyksestä. Maalintulo on samalla tapaa Ideapark Sportiin kuin puolikkaalla.

Nuorten matka noin 3 km 2020

Nuoret juoksevat noin kolmen kilometrin matkan Ideaparkin lähistöllä. Nuorten lenkki ei lähde Real Parkiin, vaan suuntaa kohti Marjamäen Netstettä, ja kääntyy sieltä Marjamäen alueen kautta kohti Ideaparkia ja kohti D-päätyä. Maaliin nuoret tulevat samalla tapaa pidempien matkojen kanssa Ideapark Sportiin.

Vuoden 2019 puolimaratoni reittiesittely