Kympin ja nuorten uudet reitit julkaistu ja PM-reitti päivitetty

26.4.2019

Ideapark-juoksun viralliset reitit vuodelle 2019 on viimein julkaistu! Lue reittiesittelyt ja katso reittikartat. Luvassa vielä reittivideot.

Puolimaraton

Kaikki matkat lähtevät Ideaparkin pohjoispäädyn parkkialueelta A-päädyn läheisyydestä. Puolikkaan reitti tekee heti alussa muutoksen, kun se kurvaa katsomaan Real Parkin hurjasti kasvavaa yritysaluetta. Siitä reitti jatkuu tutusti moottoritien ali Lauta Oy:lle tehden pienen kierroksen Ruskea-ahteen asuinalueella.

Hakkarin alueella reitti ei menekään urheilukentän kautta, vaan matkalla näkee Urheilupuiston koko komeudessaan, esimerkiksi jäähallin ja liikuntahallin. Sarapiston asuinalueen ja historiallisen Museoraitin jälkeen reitti etenee Lempäälän keskustasaarelle. Keskustassa reitti menee järven puoleista kevyenliikenteen väylää, toisin kuin ennen, ja poikkeaa ihmettelemässä Myllyniemen tapahtumapuistoa ja Tikkataulu-liikenneympyrää.

Ryynikän asuinalueelta juoksureitti siirtyy Harakkalan kautta Katepalin tehtaan vierestä kohti Tuulialaa. Loppumatkalla reitti kulkee samoja ratoja kuin vanha kympin lenkki, ja Kuivaspään hiekkatien kautta takaisin Ideaparkille. Maalintulo on myös uudistettu: Ideaparkin takakautta saavutaan maaliin sisälle Ideapark Sportiin!

Juokkuepuolikas juoksee puolikkaan reitin, ja reitti on jaettu neljään osioon. Matkalla on siis kolme vaihtopistettä. Vaihtopisteet ovat kaikki huoltopisteillä. Osuudet ovat jonkin verran eripituisia johtuen huoltopisteiden sijoittelusta. Vaihtopisteille ja niiltä pois on yhteinen bussikuljetus.

Kymppi

Myös kympin reitti suuntaa aluksi Real Parkiin. Reitti on samaa kuin puolikkaan alku. Kymppi kulkee melko paljon vanhyan reitin pohjaa, ja kääntyy Moision koulun kohdilta kevyenliikenteen väylää pitkin Moisionaukealle.

Loppumatkassa kymppi tulee vanhasta poiketen Ideaparkinkatua pitkin ja kääntyy kohti Ideaparkin parkkipaikkoja tutusta risteyksestä. Maalintulo on samalla tapaa Ideapark Sportiin kuin puolikkaalla.

Nuorten matka noin 3 km

Nuoret juoksevat noin kolmen kilometrin matkan Ideaparkin lähistöllä. Nuorten lenkki ei lähde Real Parkiin, vaan suuntaa kohti Marjamäen Netstettä, ja kääntyy sieltä Marjamäen alueen kautta kohti Ideaparkia ja kohti D-päätyä. Maaliin nuoret tulevat samalla tapaa pidempien matkojen kanssa Ideapark Sportiin.

Avusteiset sarjat

Avusteisten sarjojen kympin reitti on sama kuin kymppi ja kolmen kilometrin matkat samat kuin nuorten reitti. Reitit on suunniteltu niin, että ne ovat mahdollisimman helppokulkuisia ja sopivat esimerkiksi pyörätuolilla etenemiseen. Muutamia hieman isompia ylämäkiä on kympin reitin varrella.

Lähtö ja maali

Kaikkien matkojen lähtö tapahtuu Ideaparkin sisältä keskusaukiolta, jossa tapahtuu seremoniallinen lähtö. Seremoniallinen lähtö ei ole virallinen lähtölaukaus, vaan yhteinen ja juhlallinen lähtö matkalle. Keskusaukiolta siirrytään seremoniallisessa lähdössä lähtöalueelle A-päädyn parkkipaikalle, josta varsinainen matka starttaa.

Maaliintulo on Ideaparkin sisällä, reitit tulevat Ideparkin takakautta ja sisään tullaan Ideapark Sportin takaovesta, ja maali on urheilukeskuksen sisällä.

Esimerkiksi kuvassa oleva reitin pätkä Vaihmalan alueessa ei ole mukana uudella puolimaratonin reitillä.