Puolimaratonin uusi reitti julkaistu!

12.4.2019

Ideapark-juoksun vuoden 2019 puolimaratonin uusittu reitti on nyt julkaistu. Kaikkia reittejä uusitaan täksi vuodeksi, ja pian julkaistaan myös kympin ja kolmen kilometrin matkan uusitut reitit. Lisäksi reiteistä on tekeillä reittivideot.

Puolimaratonin reittiä voi katsoa alta oheisesta pdf-kartasta. Vielä viimeiset viilaukset ovat reittiin mahdollisia eli pieniä muutoksia voi joihin kohtiin tulla, mutta isossa kuvassa reitti kulkee tätä rataa.

Reitti pdf-muodossa. Alempana jpg-muodossa kuvana

Lyhyt reittiesittely

Kaikki matkat lähtevät Ideaparkin pohjoispäädyn parkkialueelta A-päädyn läheisyydestä. Puolikkaan reitti tekee heti alussa muutoksen, kun se kurvaa katsomaan Real Parkin hurjasti kasvavaa yritysaluetta. Siitä reitti jatkuu tutusti moottoritien ali Lauta Oy:lle tehden pienen kierroksen Ruskea-ahteen asuinalueella.

Hakkarin alueella reitti ei menekään urheilukentän kautta, vaan matkalla näkee Urheilupuiston koko komeudessaan, esimerkiksi jäähallin ja liikuntahallin. Sarapiston asuinalueen ja historiallisen Museoraitin jälkeen reitti etenee Lempäälän keskustasaarelle. Keskustassa reitti menee järven puoleista kevyenliikenteen väylää, toisin kuin ennen, ja poikkeaa ihmettelemässä Myllyniemen tapahtumapuistoa ja Tikkataulu-liikenneympyrää.

Ryynikän asuinalueelta juoksureitti siirtyy Harakkalan kautta Katepalin tehtaan vierestä kohti Tuulialaa. Loppumatkalla reitti kulkee samoja ratoja kuin vanha kympin lenkki, ja Kuivaspään hiekkatien kautta takaisin Ideaparkille. Maalintulo on myös uudistettu: Ideaparkin takakautta saavutaan maaliin sisälle Ideapark Sportiin!